Lukács
1 °C
14 °C

Egy 14 éves magyar diák rajza a mai Google-logó

2011.06.15. 09:53

Lezárult a Google első magyarországi doodle-rajzoló versenye. A Doodle 4 Google – Nekem Magyarország című pályázaton döntőbe jutott 60 rajz közül az internetezők választották ki a korcsoportgyőzteseket. Az összességében legtöbb voksot kapott alkotás a Google hivatalos logója helyén jelenik meg a google.hu oldalon.

kovacsilles googledoodle

A pályázók feladata az volt, hogy értelmezzék újra a Google-logót, készítsenek olyan saját változatot, ami azt mutatja be, mit jelent számukra Magyarország. A versenyre 4 korcsoportban nevezhettek a diákok, a döntőbe került alkotásokat a szakmai zsűri – Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész – választotta ki, ezután a verseny weboldalán lehetett szavazni rájuk. Minden netező korosztályonként egy-egy alkotásra voksolhatott, egy hét alatt a 60 döntős alkotás összesen több mint 100 ezer szavazatot gyűjtött.

Összességében a legtöbb szavazatot Kovács Illés 14 éves salgótarjáni diák kapta, akinek Nekem Magyarország hagyomány és újítás című rajza június 15-én 00:01 órától éjfélig helyettesíti a hivatalos Google-logót a google.hu oldalon. Illés ezen kívül egymillió forintos támogatást nyert az iskolájának, az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskolának. Az összes korcsoport győztese egy-egy laptopot is kapott, és elutazhat a Google zürichi fejlesztőközpontjába.

Az egyes korcsoportok győztes alkotásai a verseny weboldalán láthatók. A 60 döntőbe jutott rajz július 31-ig nyomtatott formában is megtekinthető lesz a Műcsarnok Menü Pont galériájában, amitdíjmentesen látogathatnak az érdeklődők.