Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Nyár végén jön az Amazon tabletje

2011.06.22. 11:20

Az Amazon vezérigazgatója maga erősítette meg, hogy hamarosan piacra dobják a saját gyártású tabletjüket. Ennyit tudni csak biztosan, a többi hír mind pletykákon alapul. Arról már írtunk, hogy a cég egy tajvani gyártót bízott meg a tablet gyártásával, de eddig még a karácsonyi időszakot jelölték meg, mint a boltokba kerülés időpontját.

A legújabb hírek szerint azonban ennél korábban, már augusztus-szeptember környékén bemutatják az új tabletet és akár azonnal piacra is kerülhet.

Az időzítésnél fontos, hogy a Hálaadáskor már kapható legyen az Egyesült Államokban, illetve legyen elég idő a népszerűsítéshez. Európában a karácsonyi időszakot célozzák be. A tervek szerint havi 700-800 ezer darabot szállítanának a gyártók.

Az Amazon a Texas Instrumentet bízta meg a processzorok kifejlesztésével, az érintőkijelzőket a tajvani Wintek gyártja, az LCD-drivereket az ILI Technology, az összeszerelésért az ICs és a Quanta Computer lesz a felelős.

Az Amazon különböző szolgáltatásokkal is készül a tabletekhez, filmeket streamelne kifejezetten ezeknek a felhasználóknak.