A Facebook blokkolta az ismerősök adatának exportálását

2011.07.05. 13:43

A Facebook Friend Exporter kiterjesztést Mohamed Mansour fejlesztette ki, hogy a felhasználók át tudják importálni a Google kontaktok közé összes facebookos ismerősük adatát. Ez mostanáig működött is, de a Facebook úgy döntött, hogy nem engedi a kiterjesztést, lépéseket tett annak érdekében, hogy blokkolja a működést.

Mansour észrevette a próbálkozást és a következőt posztolta: a Facebook elkezdte levenni az emailcímeket a kontaktlistákból.

A Facebook Friend Exportert nem a Google+ miatt készítették, az első változatot tavaly novemberben adta ki a fejlesztő. Ugyanakkor igazi sikerét a Google+ megjelenése után érte el, a szolgáltatás használói közül nagyon sokan importálták át ismerőseik adatát a Google+-ba. A Facebook valószínűleg észrevette a hirtelen népszerűséget – hirtelen több mint 17 ezer felhasználója lett az alkalmazásnak – és úgy döntött, blokkolja.

A Facebook védekezési mechanizmust is beépített, ha rövid időn belül a felhasználó felkeresi öt ismerőse profilját, eltűnik az emailmező – ez ugye fontos az exportálásnál és a Google+ használatánál.

A Friend Exporter amúgy is sérti a Facebook felhasználási feltételeit, melyben az szerepel, hogy automatikusan nem gyűjthetők össze a felhasználók adatai. Mansour szerint azonban az alkalmazás a felhasználók saját adatait gyűjti össze, a Facebook nem tulajdonosa az ismerősei adatának.

Addig is a Google+ használók át tudják más módon is importálni facebookos ismerőseik adatát. Az egyik módszer, hogy regisztrálnak egy Yahoo-s emailt, oda importálják az adatokat, majd a Google+-on keresztül behúzzák az adatokat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM