Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Egy Huddle nevű startupnak nem tetszik a Google Huddle

2011.07.06. 13:05

A Google+ újdonságai között van a csetprogram, a Huddle is, ezzel az alkalmazással több ismerőssel is lehet egyszerre csetelni a mobiltelefonokon – weben nem működik a szolgáltatás. Létezik azonban egy Huddle nevű londoni cég, mely felhőalapú kommunikációt kínál. Ennek a cégnek nem tetszik, hogy a Google ezt a nevet használja.

A Google nem először fut bele a Huddle-problémába. Néhány évvel ezelőtt a cég létrehozott egy felhőben alkalmazható együttműködős alkalmazást. De hamar visszavonták azt pont a Huddle miatt.

A Huddle nevű céget öt évvel ezelőtt alapították 14,2 millió dollárból. Kiadott közleményükben megemlítik, hogy a Twitteren és a sajtóban sok találgatás volt, hogy most összeállt-e a két cég, hiszen a Huddle név megjelenik a Google+-ban. Olyan találgatások is voltak, hogy a Google felvásárolta a Huddle-t. Se semmi ilyen nem történt, a cég felvette a kapcsolatot a Google-lal a névvitával kapcsolatban.

A Huddlechatet könnyen visszavonta néhány éve a Google, hiszen nem volt nagy alkalmazás. A mostanit már sokkal nehezebben fogja korrigálni, hiszen a Google+ sokkal nagyobb volumenű fejlesztése a cégnek a Huddle pedig szerves része a szolgáltatáscsomagnak. És még az sem biztos, hogy a Google+ csapata tisztában volt a Huddle név körüli problémákról.