Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Pletykák özöne az új iPhone-ról

2011.07.07. 11:15

Számos pletykát hallhattunk már az iPhone 5 mobillal kapcsolatban, egyelőre mindegyik csak találgatás egészen addig, míg az Apple be nem mutatja a sorozat következő darabját.

A Wall Street Journal megint megszellőztet néhány dolgot, eszerint az iPhone 5 vékonyabb és könnyebb lesz, mint elődje, és 8 megapixeles kamera lesz benne. A dizájn azonban nem nagyon változik, hasonló lesz az iPhone 4 külalakjához.

Egyre közelebb kerülünk a bemutatóhoz, a hírek szerint szeptember végén debütál az új mobil. Ugyanakkor még tovább is csúszhat a bemutató, ha az Apple nem elégedett a beszállítók által hozott minőséggel - legalábbis ezt állítják magukat bennfentesnek mondó informátorok.

Egy belsősre hivatkozva a lap azt írja, hogy Qualcomm csip lesz a mobilban. Az igazi különlegesség azonban a töltő átalakulása lesz, teljesen új módszert ígérnek a pletykák. Arra nem térnek ki, hogy milyen lesz ez, de egyesek szerint elképzelhető, hogy vezeték nélküli töltőkkel szerelik fel a mobilokat. De az is lehet, hogy ez csak a hatodik generációban jelenik meg.

Továbbra sem csitulnak a pletykák az olcsóbb iPhone-ról, állítólag egy alsóbb kategóriás, de megfizethetőbb árú telefonon dolgoznak az Apple-nél. Végül pedig a Bloomberg értesülése szerint azért csúszik még mindig a bemutató, mert a cég nem készült el az iOS 5-tel. Ezzel szemben a Wall Street Journal a hardverre fogja a csúszást és szeptember végére várja a mobilt.