Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Egymillió tablet eladására készül az Amazon

2011.07.08. 15:11

A DigiTimes értesülései szerint a legkonzervatívabb becslések szerint is 1-1,2 millió tablet eladására készül az Amazon a harmadik negyedévben. A legfrissebb pletykák szerint ugyanis a világ legnagyobb online kereskedője még augusztusban bemutatja androidos tabletjét.

Egyelőre még nagyon keveset tudni az Amazon saját márkás tabletjéről, vagy tabletjeiről – ugyanis egyes hírek szerint nem is egyet, hanem rögtön több változatot dobnak piacra. Annyi bizonyos, hogy Android fog futni rajta.

A többi csak pletyka, ezek szerint a Hollywood modellben az NVIDIA új, quad-core T30 “Kal-El” processzora lesz, mely 500 százalékos teljesítménynövekedést ígér a TEgra 2-höz képest.

A cég tabletjével kapcsolatban magasak az elvárások, sokan a Kindle-hez hasonló sikereket várnak az Amazontól. Az Amazonnak már most nagyon sok olyan szolgáltatása van, melyek kitűnően illeszkednek majd a tablethez, ilyen a Cloud Drive, Cloud Player, Amazon mp3, Kindle – ezek többsége azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető.