Mátyás
-6 °C
1 °C

Átalakul a YouTube

2011.07.11. 14:59

Nagyobb sebességbe kapcsoltak a Google dizájnerei, a felső navigációs sáv átalakítása és az új Gmail interfész bemutatása után a YouTube felületét is átrajzolták. A múlt csütörtök óta elérhető Cosmic Panda nevű arculatot még nem vezették be, de ide kattintva kipróbálható.

youtube.png

A videolejátszó környezete kellemes sötét hátteret kapott, ami kevésbé tereli el a figyelmünket a videóról, és láthatóbbá teszi a reklámot. A lejátszott videó egyetlen kattintással átméretezhető a szürke sáv alján lévő gombokkal.

A Google Chrome böngészőben úgy lehet csatornát vagy lejátszási listát váltani, hogy közben nem áll le az éppen lejátszott videó. A csatornák elrendezése könnyen személyre szabható, ami a bemutatóban is látszik. A Cheezburger listáján nagyméretű videók követik egymást, a HBO oldalán négyzet alakú bélyegképek vannak.

Ha a videó fölé visszük az egérmutatót, akkor megjelenik két gomb, amelyekkel az előző vagy a következő videóra léphetünk. A Cosmic Panda nagy előrelépés lesz, ha minden videóra kiterjesztik. Akinek pedig nem tetszik, az egyelőre használhatja a régi interfészt.