Ivó, Milán
EUR 383,35 Ft
USD 365,61 Ft
6 °C
26 °C

Zeneletöltéssel újít a Facebook?

2011.07.11. 10:44
A Facebook kódjában egy Vibes nevű szolgáltatás nevét fedezte fel egy sasszemű fejlesztő.

Múlt szerdán indult el a Facebook videotelefon-szolgáltatása, amellyel egyetlen kattinttásal felhívhatjuk a közösségi portálon lévő barátainkat. A szolgáltatás használatához egy programot is telepíteni kellett.

A szoftvermérnök Jeff Rose kíváncsi volt, hogy pontosan mi kerül a számítógépére, és a szoftver miként kapcsolódik a szolgáltatás technikai hátterét biztosító Skype-hoz. Végignézte a program kódjait, így rájött, hogy program több szolgáltatáshoz kapcsolódik.

A Peep névvel jelölt programkódok a videotelefonhoz tartoznak, ám van ott egy Vibes nevű modul is, amely egy jövőbeni zeneletöltő szolgáltatás alapja lehet.

if (paramString.equals("com.facebook.peep"))
return this.window.getMember("VideoChatPlugin");
if (paramString.equals("com.facebook.vibes")) {
return this.window.getMember("MusicDownloadDialog");
}

Ennél több nem derült ki. Valószínűleg nem Facebook Vibes lesz a leendő szolgáltatás nyilvános neve, hiszen a videotelefonálást sem Facebook Peepnek hívják. Elképzelhető, hogy korábban is emlegetett Spotify ezen a ponton kapcsolódik majd a Facebookhoz, ám az is lehet, hogy csak egy tervezett, de végül nem megvalósított termék nyomai maradtak benne a kódban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek