Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tízezer embert kirúg a Cisco

MTI/Index
2011.07.12. 11:17

A hálózati berendezéseket gyártó Cisco Systems tízezer fős létszámleépítésre készül, tehát összlétszámának 14 százalékától megszabadulna. Hétezer főtől várhatóan még augusztusban búcsút vesznek, és háromezren előnyugdíjba mehetnek.

A társaság vezetése javítani akarja a cég jövedelmezőségét, és a 2012-es pénzügyi évben egymilliárd dollárral tervezi csökkenteni költségeit. Ennek csak egy része az elbocsátás, a cég a kevésbé jövedelmező üzletágakból is kiszállna.

A Cisco májusban bejelentette, hogy bezárja a Flip kamerákat gyártó egységét és 550 főt elbocsát. A vállalat több pozíciót megszüntet az fogyasztói termékeket előállító részlegén, és néhány befektető azt tartaná jó lépésnek, ha a Cisco teljesen kiszállna az otthoni termékek gyártásából, és a nagyvállalati eszközökre fókuszálna.

A Cisco a honlapján közzétett adatok szerint 10,9 milliárd dollár árbevételre tett szert az áprilissal végződött harmadik negyedévben, ez közel 5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az adózott eredmény 17 százalékot meghaladó mértékben csökkent, 1,8 milliárd dollárra az egy évvel korábbi 2,2 milliárdról.

Legutóbb 2001-ben volt nagyobb mértékű leépítés a társaságnál, akkor nyolcezer főtől váltak meg.