A Google nem engedi kiadni volt alkalmazottjának könyvét

2011.07.13. 17:10
Paul Adam, aki a felhasználóiélmény-kutatással foglalkozott a Google-nél, majd átigazolt a rivális Facebookhoz, írt egy könyvet Social Circles – magyarul társadalmi körök – címmel, mikor még a keresőscégnél dolgozott. A műben főleg a Google+-ban debütáló baráti körökkel foglalkozott.

Paul januárban, hét hónappal a Google+ elindítása előtt igazolt át a Facebookhoz, ennek ellenére szeretné kiadni a szolgáltatásról szóló könyvét, amelyen még azelőtt kezdett el dolgozni, mielőtt otthagyta a céget, sőt korábban, mint ahogy Google+-os projekt egyáltalán beindult volna. Viszont a Google nem szeretné, ha megjelenne a könyv, annak ellenére, hogy volt alkalmazottjuk egyszer már megkapta rá az engedélyt. Azóta a cég azt kérte a szerzőtől, hogy várja meg a + elindítását, most pedig már egyáltalán nem szeretnék, ha kiadná a könyvet.

Adams szerint a könyv nem tartalmaz semmilyen védett információt, főleg külsősök, egyetemek kutatásaira épül, a Google által a témában elvégzett kutatások pedig már mind nyilvánosak. A szerző egy hosszú blogbejegyzésben taglalja a történteket, legfőbb érve a kiadás mellett, hogy az iparágnak szüksége van erre a könyvre. A Social Circles mellett már dolgozik új könyvén, mely a Grouped (Csoportosítva) címet kapta, és ígéretei szerint nemsokára megjelenik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM