Bezár a Google-mérnökök játszótere

2011.07.21. 11:23

A Google kevesebb termék fejlesztésére akar összpontosítani, ezért a cég vezetése úgy döntött, bezárja a Google Labs nevű portált. Ezen a weboldalon jelennek meg a keresőcég mérnökei által összerakott új szolgáltatások. Ezeknek a prototípusoknak egy része nem lett túl sikeres, de itt jelent meg Google Hírek, a Google Keresési Trendek, valamint a Google Térképek, a világszerte népszerű térképes kereső.

A meglévő fejlesztéseket nem dobják a kukába, hanem beépítik azokat bizonyos termékekbe, és nagyon sok szolgáltatás továbbra is elérhető lesz. A Gmailhez és a Térképekhez tartozó, különálló Labs gyűjtemények tovább működnek, és az Androidra elkészült programokat sem törlik a Marketről.

Larry Page vezérigazgató már elkaszált néhány új projektet, az egészségügyi információkat rendszerező Google Health és az otthoni energiahasználat figyelését segítő Google PowerMeter is a karcsúsítás áldozata lett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek