Auguszta
-3 °C
2 °C

Elkészült a ThinkPad táblagép

2011.07.21. 16:38

Régi ThinkPad laptopokra emlékeztető táblagépet készített a Lenovo, amellyel elsősorban a vállalati szegmenst veszi célba. A ThinkPad Tableten az Android Honeycomb operációs rendszer 3.1-es verziója fut, és olyan extrákkal van kiegészítve, mint az SD-kártya és a belső háttértár titkosítása, az eszköz távmonitorozása, valamint az adatok távirányítással történő törlése.

thinkpad pad

A tablet 10.1 hüvelykes kijelzője 1280x800 pixel felbontású, és a nagy fényerejű IPS panelt Corning Gorilla Glass borítás védi a karcolásoktól. Ugyanolyan Nvidia Tegra 2 processzora van, mint a többi a androidos táblagépnek. A videotelefonálásra használható szemközti kamera 2 megapixeles, a hátsó kamera 5 megapixeles. A tablet tárhelye teljes méretű SD kártyával bővíthető, ami azért előnyös, mert a sima SD kártya sokkal olcsóbb, mint a mobilokba való microSD.

Elég sok csatlakozóval ellátták a tabletet. A mini HDMI kimenettel tévére köthető, a teljes méretű usb 2.0 portra memóriakulcsot vagy digitális fényképezőt köthet rá a jőzer. A kijelző tollal is vezérelhető, de a kiegészítő 30 dollárral növeli a tablet árát.

A ThinkPad Tablet a maga 750 grammjával és 13,3 milliméteres vastagságával kicsit nehezebb és nagyobb az iPad 2-nél. Az ára 479 dollártól indul, ami tollal együtt 509, és augusztus 2-től lehet majd megrendelni.