Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tízmilliárd dollár forgalom az Amazonnál

2011.07.27. 14:53
Évtizedes rekordot állított fel a világ legnagyobb kereskedelmi portálja azzal, hogy a második negyedévben 51 százalékkal, 9,9 milliárd dollárra növelte értékesítési árbevételét.

Az Amazon forgalma nőtt, nyeresége csökkent a második negyedévben. A gyors növekedési ütem részben értékesítési akcióknak és a terjesztési infrastruktúrában végrehajtott nagy fejlesztési beruházásoknak volt köszönhető. Egyszeri költségek miatt a nyereség az előző évihez képest 8 százalékkal 191 millió dollárra csökkent.

A folyó negyedévben az Amazon a forgalmának további növekedésére, a 11 milliárd dolláros határ átlépésére számít. Nyereséget azonban csak 20 millió dolláros nagyságrendben vár a kereskedelmi portál.

Növekedési céljainak támogatására az Amazon bővíteni kívánja németországi logisztikai bázisait, növeli telephelyei számát - mondta Nicholas Denissen, az Amazon illetékes menedzsere a német dpa hírügynökségnek. Az online megrendeléseket kezelő négy meglévő logisztikai bázishoz két további csatlakozik Rheinberg és Graben városokban. Az Amazon emellett ügyfélszolgálati központot is létesít Berlinben.

A három új németországi telephelyen ezer új állandó alkalmazottat vesznek fel. Az Amazon a karácsonyi szezonra tízezer idénymunkást vesz fel Németországban. Világszerte az Amazon összesen 43 200 alkalmazottat foglalkoztat.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft