János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megjelent az új wifiszabvány

2011.08.02. 16:39
A nemzetközi szabványügyi szövetség (IEEE Standards Association) illetékes munkacsoportja bejelentette, hogy publikáltak egy új szabványcsomagot, a 802.22-t, ami a regionális vezeték nélküli hálózatok (Wireless Regional Area Network – WRAN) protokollját írja le.

Az IEEE-szabványok 802-es csoportja a helyi és a városi hálózatokkal foglalkozik, ezen belül a már hét éve készülő 802.22 azokkal a technológiákkal, melyek a televíziós frekvenciák közötti kihasználatlan réseken hoznak létre széles sávú wifikapcsolatot. Előírás, hogy ezeknek a hotspotoknak a működése nem okozhat interferenciát, nem zavarhatja a bérelt sávokban sugárzó televíziós adókat. A szabvány szerint a főként ritkán lakott területek számára kialakított technológia bizonyos esetekben képes 22 Mb/s-os sebesség biztosítására is, hatósugara pedig elérheti a 100 kilométert.

A 802.22-es munkacsoport létrejöttét az tette lehetővé annak idején, hogy az Egyesült Államok távközlési felügyelete megadta az engedélyt a tévécsatornák által nem licencelt VHF, illetve UHF sávba tartozó frekvenciák felhasználására. Ez a technológia a jövőben az analóg csatornák számának csökkenése miatt a jelenleginél sokkal nagyobb szerepet játszhat a hálózatbővítésben – a várakozásokat jelzi, hogy az USA-ban például a Dell, a Microsoft és a Google is érdeklődik iránta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!