Salamon
-1 °C
13 °C

Felhőben jönnek a Kindle-könyvek

2011.08.11. 14:31

Az Amazon ezentúl a webes olvasókban is elérhetővé teszi a megvásárolt könyveket. Elindították a Kindle Cloud Readert, mely a mobilokra, tabeltekre letölthető Kindle alkalmazás webes változata.

A letöltött könyveke offline is lehet olvasni, tehát nincsen szükség folyamatos internetes kapcsolatra. Az Amazon évek óta ajánl ingyenes ekönyv-olvasó alkalmazásokat különböző eszközökre, mobilokra, tabletekre, számítógépekre. Az vedd meg egyszer, olvasd akárhonnan elvet követte ezekkel mindig is, vagyis elég volt egyszer megvenni a könyveket és után bármelyik készüléken lehetett olvasni.

Ez egészült ki most a Cloud alkalmazással, vagyis a böngészőkben futó olvasóval. A szolgáltatás Chrome és Safari böngészőkkel lehet. Szakértők szerint ez mintegy válasz az Apple azon döntésére, hogy az iPhone-os, iPados alkalmazásokban eladott összes bevétel harminc százalékát megtartották volna. Ez ugye azt jelentette volna, hogy a megvásárolt és Kindle-alkalmazáson olvasott könyvek után is fizetni kellett volna. Az Amazon megpróbálta kikerülni ezt úgy, hogy az alkalmazás a böngészőbe vitte a felhasználót, ahol megvehette a könyvet, de az Apple ezt a kiskaput lezárta.

A most kiadott Kindle Cloud Readerrel az Amazonon megtalálható összes könyv elérhető és megvásárolható. A Kindle Store-t optimalizálták az említett két böngészőre. A megvásárolt könyveket le is lehet tölteni, hogy offline is lehessen olvasni. Ugyanúgy lehet betűméretet, háttérszínt választani, mint a hagyományos alkalmazásban. Valamint elérhetőek a jegyzetek, könyvjelzők is.