Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Megint árulhatják a Galaxy Tabot

2011.08.16. 17:24

Újabb állomásához érkezett az Apple és a Samsung vitája a Galaxy Tabről. A német bíróság ideiglenesen felfüggesztette a Galaxy Tab árusításának tiltását az Európai Unióban egy ország kivételével. Németországban továbbra sem árulhatja a Samsung a tabletet.

Egy düsseldorfi bíróság a múlt héten tiltotta be az EU-ban (Hollandia kivételével) a Galaxy Tab árusítását az Apple egyik beadványa után, mert szerintük egy úgynevezett közösségi formatervezésiminta-oltalmát sértett meg. A következő meghallgatás az ügyben augusztus 25-én lesz, ekkor hallgatják meg a Samsungot is.

Egy holland újság, a Webwereld szerint a bíróság engedélyezte a tablet árusítását.

Az időzítés érdekes, mert egy napja jelent meg néhány fotó az Apple beadványáról. Eszerint a cég olyan fotókat adott be a bíróságra, melyek nem felelnek meg a valóságnak. Például szélesebbnek mutatják a Galaxy Tabot, mint amilyen, illetve a kezdőképernyőt is megváltoztatták, hogy jobban hasonlítson az iPadre.

A hírek szerint azonban a mostani döntésnek nincs köze ezekhez a képekhez, a bíróságnak egyszerűen nincsen joga az egész EU-ra vonatkozó döntést hozni a dél-koreai cég ellen.