Szilvia
5 °C
16 °C

Nem akarod, hogy ez a robot fusson utánad

2011.08.17. 15:18

Két lábon egyensúlyozó robotot készítettek a Michigan Egyetem mérnökei, akik az emberi futást akarták modellezni. A gépszörnyeteg az idő 40 százalékát a levegőbe szökellve tölti, tehát pont úgy fut, mint mi. 10 kilométer per órás sebességre képes, edzettnek kell lennünk, ha le akarjuk hagyni.

Egyelőre nem is kell aggódni a robot miatt, mert jelenleg egy póznához kötve rohangál körbe-körbe az egyetem laboratóriumában. Ugyanakkor egészen biztos, hogy a következő években egyre fejlettebb lesz, és nem lennék a közelében, amikor szabadon engedik.

Robotkutya már van

Nem alaptalan a robottól való félelem, a Pentagon már évekkel ezelőtt elhatározta, hogy készíttet magának egy robothordát, amely alkalmas célszemélyek felderítésére és azonosítására. Innen már csak aprócska lépés, hogy fegyvert is kapjon a szerkezet.

Mit tenne, ha az erdőben találkozna egy ilyen géppel?

Ha már úgyis megvan a keresett személy, akkor miért is ne ártalmatlanítanák rögtön az azonosítás pillanatában?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?