Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Betiltják a Facebook lájkot egy német tartományban

2011.08.20. 08:51

Schleswig-Holstein német tartomány úgy határozott, hogy az összes honlapnak le kell vennie a like gombot. Ha ezt nem teszik meg szeptember 30-ig, akkor 50 ezer eurós büntetést kell fizetniük.

Az állam adatvédelmi biztosa, Thilo Weicher rendelte el a Facebook like gombjának tiltását, miután kutatások kimutatták, hogy a Facebook adatbázisokat épít arra alapozva, hogy a felhasználók mikor, mit lájkolnak. Mivel egy ilyen adatgyűjtés ellentétes a németországi törvényekkel, a biztos szeptember 30-ig adott határidőt a honlapoknak, hogy távolítsák el a like gombokat.

A Facebook az intézkedésre közleményben reagált, ebben tagadta Weicher vádjait. Azt állítják, hogy a like gomb használata összhangban van az EU-s adatvédelmi törvényekkel. A Facebook állítása szerint a like gomb csak IP-címeket gyűjt, és még ezt az adatot is törlik 90 nap után.

Az EU és főleg Németország sokkal szigorúbb adatvédelmi törvényekkel rendelkezik, mint az Egyesült Államok. Ez nem az első alkalom, hogy Németország összetűzésbe kerül a Facebookkal, egy hónappal ezelőtt a hamburgi hatóságok arra szólították fel a közösségi oldalt, hogy állítsa le az arcfelismerő funkciót.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek