Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Októberben jön az iPhone 5

2011.08.24. 15:22

Az eddigi pletykáknál jóval biztosabb helyről erősítette meg a Wall Street Journal az ötödik generációs iPhone őszi premierjét. A harmadik legnagyobb amerikai mobilszolgáltatótól, a Sprinttől származó hír szerint október közepén lesz elérhető náluk az iPhone 5 - aminek egyébként még a létezését sem jelentette be hivatalosan az Apple, nem hogy a technikai részleteit. Ezzel az USA is eljut oda, ahová a világ többi országa, többek között Magyarország is eljutott már jó ideje: az összes nagy szolgáltatónál elérhető lesz az Apple telefonja.

Az új mobil képességeiről rengeteg híresztelés terjeng a neten, ezek nagyjából abban egyeznek meg, hogy nagyobb, a telefon előlapját szinte teljesen befedő érintőképernyőt kap a készülék, valamint jobb minőségű antennát, és 8 megapixeles kamerát. Elképzelhető, hogy a neve sem iPhone 5 lesz, hanem 4S, ahogyan a 3G után is a 3GS nevet kapta a nagyjából ugyanazt tudó, csak erősebb hardvert kapott utód.

Egyes hírek szerint az ötödik generációs telefon piacra dobásával egy időben az Apple bemutatja a tavaly nyáron megjelent iPhone 4 leegyszerűsített, olcsó változatát is, amivel a piac közép- és alsó kategóriájába próbál betörni, illetve az olyan árérzékeny, de hatalmas piacokra, mint a kínai. Az árat a lélektani 200 dolláros (37 ezer forint) határ alatt próbálják tartani, úgy, hogy az ebben a kategóriában legnépszerűbb Nokia-modelleknél azért többet tudjon a mobil.