Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Továbbra sem lehet Galaxy Tabot árusítani Németországban

2011.08.25. 17:11

A német bíróság fenntartja az előzetes tilalmat a Galaxy Tab 10.1 árusítására, a végleges döntésre szeptember 9-én kerül sor.

A düsseldorfi bíróságon ma hallgatták meg a Samsung és az Apple jogi képviselőit a tablet-ügyben. A bíróság korábban úgy döntött, hogy betiltja az egész EU-ban a Galaxy Tab 10.1 árusítását, mert az túlzottan hasonlít az iPadre. Később visszavonta ezt a döntést és csak Németországra tartotta fenn a tiltást.

A Webwereld.nl újságírója, Andreas Udo de Haes a Twitteren tudósított a meghallgatásról. Ennek az újságnak voltak fontos információi az ügyben korábban, például az Apple által beadott hamis képekről is ők írtak először.

A mai meghallgatáson a felek főként az Apple által benyújtott bizonyítékokról beszéltek, azok valódiságáról, hogy megváltoztatták-e őket. A bíróság végül délután négy előtt hirtelen berekesztette a tárgyalást és úgy döntött, hogy fenntartja a tiltást a Galaxy Tab 10.1 árusításával kapcsolatban, a végleges döntést a kérdésről pedig szeptember 9-én hozza meg.

A tiltás fenntartása Németországra vonatkozik. A bíróság arra hivatkozott, hogy a Samsung nem tudta meggyőzni arról, hogy fel kell oldani a tiltást.

A Bloomberg szerint a bíró a következőket mondta: nagyon sok alternatív mód van arra, milyen legyen a tablet dizájnja, mint ahogy ezt a piac is mutatja.

Szeptember 9-én újabb lehetősége lesz a feleknek bemutatni bizonyítékaikat. Az Apple ki szeretné terjeszteni Európa többi országára is a tiltást.