Az Apple most az Android miatt perelne

2011.09.03. 20:56

Az Apple a Samsung után úgy tűnik, az Android operációs rendszernek megy neki, és perre készül a Google ellen. Az okostelefon- és tablet-háború új fejezete elég meredeknek tűnik, de van némi alapja. Az Apple az USA Kereskedelmi Bizottságához (ITC) benyújtott legújabb beadványában azt állítja, az Android vezető fejlesztője, Andy Rubin az operációs rendszer bizonyos elemeit az Apple alkalmazásában találta ki.

Az Apple állítása szerint Rubin a kilencvenes ével elején állt a cég alkalmazásában, ahol annak a fejlesztő csapatnak volt tagja, ami éppen egy realtime API-szabadalmon dolgozott. Későb ez a szabadalom lett az iPhone-on és az iPad-on is futó iOS nevű operációs rendszer egyik alapja. Az Android fejlesztői szerint Rubin nem az Apple alkalmazásában, hanem később, a General Magic and Danger nevű cégnél fejlesztette ki azt a realtime API-t, ami az Android alapja lett. A Google nem mellesleg azért vette meg a General Magic and Danger-t, hogy ehhez hozzájuthasson.

Ha az Apple úgy dönt, hogy perre viszi a dolgot, és hitelt érdemlően bizonyítani is tudja, hogy Rubinnak valóban része volt a csak 263-as szabadalomként emlegetett API kifejlesztésében, a Google komoly bajban lehet: a szándékos szabadalomsértés miatt az Apple-t hatalmas összegű kártérítés illetné meg.  • Hírek
  • Hírek