Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kirúgták a Yahoo vezérigazgatóját

2011.09.07. 10:26

Sajnálattal közlöm, hogy éppen most rúgott ki az igazgatótanács elnöke telefonon – írta az alkalmazottaknak küldött levelében a Yahoo vezérigazgatója, Carol Bartz.

A Yahoo hivatalos közleménye csak később került nyilvánosságra, ebben azt írják, hogy szervezeti átépítés miatt történnek változások a felső vezetésben. Ennek egyik elemeként az addigi ügyvezetőt, Timothy Morse-t nevezik ki vezérigazgatónak Carol Bartz helyett.

Carol Bartz
Carol Bartz

Az igazgatótanács ezen kívül még számos vezető pozícióban lévő munkatársat nevezett ki Morse mellé, hogy segítsék a napi munkában. Az igazgatótanács szerint a Yahoo-nak megvan a lehetősége arra, hogy növekedésnek induljon, tehetséges emberek dolgoznak ott, megfelelő ismeretekkel. Szerintük itt az idő, hogy visszataláljanak arra az útra, amelyen megint jelentős növekedésnek indulhat a cég.

Megköszönik az eddigi vezérigazgató, Carol Bartz munkáját, elismerik, hogy kritikus időszakban vezette a céget, kihivásokkal teli gazdasági környezetben kellett dolgoznia.

Carol Bartznak alig 33 százalékos volt az elismertsége a cég dolgozóinak körében. Ez nem mindig volt így, amikor kinevezték, még az alkalmazottak több mint 90 százaléka támogatta, egy éve már csak 50 százalékuk, és azóta folyamatosan csökkent a népszerűsége.

Sokan azt kifogásolták, hogy nem erős vezető, nincs határozott elképzelése a cég jövőjéről. Felesleges fejlesztésekre és projektekre pazarolja a cég a pénzét, és nem veszi figyelembe, hogy a világ teljesen megváltozott.