A Facebook csoportosítja az ismerősöket

2011.09.09. 10:08

Azok is csak legfeljebb 50-60 barátjukkal tartják rendszeresen a kapcsolatot Facebookon, akiknek több száz ismerősök van. Az ismerősök nagy része ráadásul jól körülhatárolható csoportokba osztható. Az egyikkel iskolában járt együtt, a másik munkatárs, a harmadiknak a szomszédja.

smart-lists-3.png

A Facebook tisztában van ezzel és úgy döntöttek, hogy a felhasználók helyett csoportokba rendezik az ismerősöket. Néhány felhasználónál már megjelentek a Smart List névre hallgató automatikus csoportok. Ezekbe teszi az oldal a felhasználó ismerőseit.

Egyelőre csak három ilyen automatikus csoport létezik, feltehetően a három leggyakrabban előforduló: iskolatársak, munkatársak, közelben élők – ez utóbbi az 50 mérföldes körön belül élőket jelenti.

A funkció még nem elérhető mindenkinél, valószínűleg fokozatosan vezeti be a Facebook. Az sem világos, hogy lehet-e majd ezen kívül más ilyen okoslistákat létrehozni. Mert csoportokat bárki tud csinálni, de abba egyenként kell beletenni mindenkit, míg a Smart Listbe automatikusan kerülnek bele az ismerősök, így feltehetően többen fogják használni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM