7,5 millió Facebook felhasználó 13 évnél fiatalabb

2011.09.16. 15:07

A Facebook szabályzata szerint csak 13 éven felüliek iratkozhatnak fel az oldalra. Ennek ellenére a legújabb kutatások szerint több mint 7,5 millió azoknak a száma, akik ennél fiatalabbak.

Még ebben a csoportban is nagyon sok a tíz éven aluliak száma, az adatok szerint ők ötmillióan vannak. A kutatás azt is kimutatta, hogy ezeknek a fiataloknak a szülei – legalábbis nagy részük – nem szokták ellenőrizni gyerekük facebookos tevékenységét, így ők fokozottan ki vannak téve a netes zaklatásoknak, vírusoknak. A legtöbb szülő egyszerűen nem is tud arról, hogy gyereke regisztrált a Facebookra.

Pedig a Facebookon keresztül károkat is okozhatnak az otthoni gépekben. A kutatás szerint az Egyesült Államokban tavaly ötmillió olyan eset volt, amikor vírussal, adatlopással vagy netes agresszióval találkozott a felhasználó.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek