500 milliót hoz idén a Facebook Credits

2011.09.22. 12:00

A Facebook online fizetési rendszere, a Credits forgalma közel 500 millió dolláros bevételt termel idén a közösségi oldalnak az elemzők várakozásai szerint. A forgalmát eddig jórészt a hirdetési felületei értékesítéséből szerző Facebook ezzel újabb komoly bevételi forráshoz jut, ami ráadásul meredek növekedést mutat: 2009-ben 39 millió, tavaly pedig 140 millió volt a Credits bevétele.

A növekedés annak köszönhető, hogy a közösségi oldal idén kötelezővé tette a Credits használatát az összes fizetős facebookos alkalmazás számára. Korábban az alkalmazások a pénzes funkcióikat (például a Farmville vagy a Sims Social a játékokhoz pár dollárért megvehető kiegészítéseket) a saját fizetési megoldásaikon keresztül rendezhették. A Credits szabvánnyá tételével egységes, és biztonságos lett a facebookos fizetés, cserébe az oldal minden egyes tranzakcióból levesz 30 százalék jutalékot.

A fizetős alkalmazások felfutása ellenére a Facebook fő bevételi forrása továbbra is a hirdetés marad, a várakozások szerint a reklámokból 3,8 milliárd dollár körüli összeg fog befolyni idén a céghez.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM