Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Elkapták a Sonyhoz betörő hekkert

2011.09.23. 13:55

Az FBI letartóztatott egy 23 éves arizonai egyetemistát, akit azzal vádolnak, hogy betört a Sony Pictures szervereire, és onnan 37 ezer felhasználó személyes adatait lopta el. Cody Kretsinger a hírhedt Lulz Security hekkercsapat tagja, ez a csoport volt a felelős idén májusban a Sony szervereit ért betörések közül többért is. A leghíresebb hekkelés elkövetőit, akik a Playstation Network 77 millió júzeres adatbázisát lopták el, a mai napig nem találták meg.

A neten Recursion néven ismert hekker bírósági tárgyalása október 11-én kezdődik Phoenixben, ha a vád minden pontját bizonyítottnak találja a bíró, akár 15 év börtönbüntetést is kiróhat. A vádiratból kiderül, hogy a hekkerek az egyik legrégibb trükkel, az SQL injection nevű technikával jutottak be a célpont szerverre. Ez annyit takar, hogy egy adatbekérés során olyan adatokat adnak meg az adatbáziskezelő szoftvernek, amit az nem feldolgozandó adatként, hanem utasításként értelmez.

Az FBI ezzel megerősítette a LulzSec twitteres közleményét, amit a betörés után adtak ki, és amiben a Sony védelmi rendszerét gyalázták, és azt állították, a legprimitívebb hekkermódszerrel törték fel a rendszert.
Hogy hogyan jutottak Recursion nyomára, arról a szövetségi nyomozóiroda nem adott ki információkat.