Itt a magyar iTunes

2011.09.29. 08:28

Az Apple tegnap este 11-kor megnyitotta a magyar iTunes Music Store-t, a cég internetes zeneboltját. Vagyis ezentúl legálisan is lehet zenéket letölteni az Apple-től. Az egészhez az iTunes telepítése, majd az Apple ID elkészítése szükséges. Ez utóbbihoz meg kell adni egy internetes vásárlásra is alkalmas bankkártya adatait.

Az árak egyelőre euróban vannak, egy szám 0,99 centbe kerül, egy albumot pedig általában 9,99 euróért lehet megvenni – vagyis az árazás ugyanaz, mint az EU-ban. A zeneboltban magyar előadóktól is lehet vásárolni.

Az Apple egyszerre 12 országban indította el a szolgáltatást, így mostantól az egész Európai Unió területén elérhető a zenebolt. Magyarország mellett, Bulgáriában, Cipruson, Csehországban, Észtországban, Litvániában, Lettországban, Máltán, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában is le lehet tölteni zenéket.

Érdekesség még, hogy a skandináv EU-s országban megjelent a filmkölcsönzés is (náluk eddig nem volt) és az új magyar terms and conditions sejteti, hogy hozzánk is jönnek a filmek.  • Hírek
  • Hírek