Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Csak wifin lehet netezni az új Kindle Touchon

2011.10.04. 15:17

Az Amazon megerősítette, hogy a Kindle olvasók új generációjával csak wifin lehet netezni néhány kivételtől eltekintve. A felhasználók tudnak majd 3G-n könyveket vásárolni és szinkronizálni, de a Wikipedián kívül mást nem érhetnek el majd 3G-hálózaton.

Ezzel vége azoknak az időknek, amikor a Kindle olvasóval mindenhol minden oldalhoz hozzáfértek a felhasználók. Az előző generációs Kindle 3G-vel (ma Kindle Keyboardnak nevezik) ugyanis az egész világon lehetett netezni. Könnyen meg lehetett nézni az emaileket Kínában, a kedvenc blogot Chilében és ehhez csak az Amazon által biztosított SIM-kártyára volt szükség.

Persze az Amazon szándéka nem az ingyenes net szolgáltatása volt, amikor 3G-kártyát adott a felhasználóknak. Sokkal inkább az volt a cél, hogy a felhasználók bárhol le tudjanak tölteni könyveket az Amazon könyvesboltjából, illetve hozzá tudjanak férni az online enciklopédiához utazás alatt.

A felhasználók azonban nem erre használták a netet, hanem minden másra. Ennek lett most vége. Az új Kindle Touch olvasón csak wifin lehet netezni. A régi Kindle 3G-n azonban nem korlátozzák az elérést.