Benedek
-4 °C
5 °C

Megint a Yahoo-ra fáj a Microsoft foga

2011.10.06. 11:01

A Microsoft három évvel az első sikertelen próbálkozás után ismét a Yahoo felvásárlását fontolgatja – jelentette csütörtökön a Reuters. A jelenleg nagyjából 20 milliárd dollár piaci értékű Yahoo megvételére a Microsoft 2008-ban 47,5 milliárd dolláros ajánlatot tett. A Yahoo akkor elutasította az ajánlatot, túl alacsonynak ítélve az összeget.

A Microsoftnál most ismét a felvásárlás gondolatával foglalkoznak. Döntés még nem született, egyelőre vita van az ügylet pártolói és ellenzői között – írta a Reuters az amerikai szoftvercég egy vezetőjétől származó információkra hivatkozva.

Az egyik tábor szerint a Yahoo megszerzésével a Microsoft egy jó pozíciókkal rendelkező portálhoz jutna, amelynek révén javulhat a hozzáférése a fogyasztókhoz és a hirdetőkhöz. Az ellenzők szerint viszont a Yahoo-ban nemigen van perspektíva. „A Yahoo értéke évek óta nem nőtt, több vezető szerint ezért inkább olyasmit kellene vásárolni, ami előremutató, amiben több a lehetőség" – mondta a névtelenséget kérő forrás.

A Yahoo iránt többen érdeklődtek az utóbbi időben, köztük az Alibaba.com kínai online áruházat üzemeltető cég és a DTS Global orosz technológiai befektetési társaság.