György
14 °C
24 °C

Több idő a 900 MHz-es frekvenciaárverés résztvevőinek

2011.10.07. 15:56

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala figyelembe véve több, a 900 MHz-es frekvenciaárverés iránt érdeklődő hírközlési szolgáltató kérését, a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala augusztus 4-én kétfordulós nemzetközi árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére.

A kiírási dokumentációt megvásárló érdeklődők részére az NMHH szeptember 27-én szakmai konzultációt tartott. Az ott elhangzott kérdésekre – az árverési dokumentációban foglaltak szerint – folyamatosan, írásban ad választ.

Az eljárás folyamán több érdeklődő szolgáltató jelezte, hogy az árverésre való jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési idő szükséges, mint amelyet a korábbi dokumentáció biztosított.

A hatóság mérlegelte a határidő módosításra irányuló kérést, valamint a megfogalmazott érveket, és a vonatkozó jogszabályok által biztosított keretek figyelembevételével a határidő meghosszabbítása mellett döntött. Ennek értelmében a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította. Az eljárás tervezett menetrendje is változott ezzel összhangban, amelyet az árverési dokumentáció részletesen tartalmaz. A módosított dokumentumok az NMHH honlapján letölthetőek a „900 MHz árverés” menüpontból.

Az NMHH továbbra is legfőbb céljának tekinti, hogy az árverés során teljes körűen érvényesüljön az átláthatóság, és az értékesítésre kínált frekvenciák a lehető legkedvezőbb feltételekkel hasznosuljanak.

A hatóság hivatala az árverési dokumentáció módosítása során figyelembe vette a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverés és pályázat szabályairól szóló 4/2011. (X.6.) NMHH rendelet 2011. október 7-én hatályba lépett új szabályait is.