Négyéves tervet hagyott az Apple-re Steve Jobs

2011.10.10. 10:29
Az iPod, az iPad, az iPhone és a Macbook következő négy generációjának fejlesztési irányát meghatározó terveket hagyott a múlt héten elhunyt Steve Jobs az Apple-re a Daily Mail brit bulvárlap értesülései szerint.

Jobs, amikor megtudta hogy haldoklik, a cég körüli napi teendőket átadta az őt később a vezérigazgatói székben is követő Tim Cooknak, és élete utolsó évét azzal töltötte, hogy hosszú távú terveket készítsen az Apple és legfontosabb termékvonalainak.

Jobs utolsó hónapjaiban emellett két fontos Apple-projekten dolgozott, az egyik az új, űrbázisra emlékeztető, 13 ezer dolgozónak helyet adó új cupertinói Apple-központ, amiért nyáron személyesen lobbizott a városvezetésnél.

A másik a júniusban bejelentett iCloud szolgáltatás, ami összeköti a felhasználók összes Apple-gépét, és a központi szerverparkon keresztül szinkronizálja az egyes emberek iPhone-jainak, iPadjeinek és Mac számítógépeinek adatait – ha például készítünk egy fotót a telefonnal, az pillanatokon belül elérhető a tableten, vagy ha iPaden olvasunk egy könyvet, azt a notebookon automatikusan annál az oldalnál folytathatjuk, ahol a táblagépen becsuktuk.

Jobs halálával ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az október végén megjelenő önéletrajzi könyve iránt, ebben lesz olvasható az utolsó interjú is, amit életében adott. Néhány nap kellett csak hozzá, hogy a halálhíren élősködő csalók megjelenjenek Facebookon, az első ilyen átverés azt hirdeti, hogy az Apple iPadeket osztogat a Jobs előtt tiszteletüket lerovóknál, és ehhez kér személyes adatokat a beugratott felhasználóktól. A körlevél magyarul egyelőre nem bukkant fel.

Szokatlan módon az ikonikus vezető halálára reagálva nem esett a cég részvényárfolyama, hanem minimális mértékben még emelkedett is. Korábban, az ötödik generációs iPhone kissé csalódást keltő bejelentésekor az árfolyam rövid időre komolyan megzuhant.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport