Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Steve Jobs-szobrot állít a Graphisoft

2011.10.12. 17:43

A Graphisoft szobrot állít a 2011. október 5-én elhunyt Apple-vezér emlékére – adta hírül a cég egy sajtóközleményben. A szoboravatást 2011. december 21-re tervezik a Graphisoft Parkban.

Mit tartson a kezében Steve Jobs szobra?

 • 1276
  almát
 • 765
  semmit, lovasszobor legyen
 • 440
  iPadet
 • 409
  Samsung Galaxy Tabet
 • 342
  egy másik Steve Jobsot
 • 236
  Bojár Gábort
 • 88
  banánt

A Graphisoft Steve Jobs-ot az informatika kora legnagyobb hősének tekinti. „Nem tudunk elfogulatlanság nélül viszonyulni hozzá, hiszen az ArchiCAD világsikerét nem kis részben személyesen neki köszönhetjük. Az Apple volt az a cég, amely 1984-ben felkarolta Graphisoftot és az ArchiCAD első változata a Macintosh közvetlen elődjén, a Lisa számítógépen futott” – írja a közlemény.

Az ArchiCAD első változatát 1984-ben a hannoveri Cebiten mutatták be, Jobs ezt látva döntött arról, hogy az Apple minden támogatást megad a szoftver fejlesztéséhez és terjesztéséhez. „A cég anyagi támogatást és számítógépeket adott abban az időben, amikor a Graphisoft anyagi lehetőségei rendkívül szűkösek voltak. Ennél is nagyobb segítséget jelentett, hogy bemutatták a Graphisoftot az Apple terjesztői hálózatának, amelyre az ArchiCAD egész világra kiterjedő disztribúciós hálózata ma is épül” – hálálkodik a közlemény.

A Graphisoft sajtóreferense megkeresésünkre nem árulta el, hogy a szobrot ki készíti, mi lesz a mű anyaga, és azt sem, hogy a szobor hogyan ábrázolja majd Jobsot.

Steve Jobs múlt hét szerdán hasnyálmirigyrákban halt meg, halálhíre magyar idő szerint csütörtök hajnalban érkezett. Jobs élete utolsó hét évében küzdött a betegséggel, 2009-ben májátültetést kapott. A halált inspirálónak tartotta.

Az Apple rajongói pénteken Jobs-emléknapot tartanak, amelynek során legendás öltözékével – teniszcipő, kopott kék farmer, fekete garbó – emlékeznek az elhunyt cégvezetőre.