Gerzson
-3 °C
2 °C

Ausztrália betiltotta a Galaxy Tabet

2011.10.13. 10:11

Április óta tart a világ bíróságain az Apple és a Samsung jogi háborúja. A két cég kölcsönösen azzal vádolja a másikat, hogy az okostelefonjaikban és táblagépeiben jogtalanul használt fel szabadalmi oltalom alatt álló technológiákat.

Jelenleg a világ kilenc országában futnak párhuzamosan perek ebben a témában, ezek közül az egyikben, az ausztrál szövetségi bíróságon hirdettek most ítéletet. A bíróság szerint megállnak az Apple vádjai, és a Samsung Galaxy Tab 10.1 tabletet ki kell vonni az országban a kereskedelmi forgalomból, amíg fennáll a szabadalomsértés.

A döntés érzékenyen érinti a Samsungot, mivel az ítélet miatt jó eséllyel ki kell hagynia a karácsonyi piacot Ausztráliában, ahol becslések szerint idén több mint egymillió érintőképernyős táblagép fogy majd a boltokban. Ausztrália a harmadik ország, ahol bírósági ítélet született a vád szerint az iPad megoldásait másoló Galaxy Tab ügyében, de Hollandiában és Németországban egyelőre a fellebbezések és újratárgyalások miatt nem dőlt el, hogy megszabadul-e az Apple legnagyobb vetélytársától a karácsonyi szezon idejére.

A Samsung ezzel párhuzamosan Olaszországban és Franciaországban indított jogi offenzívát az iPhone 4S ellen, ami állításuk szerint egy adatátviteli technológiájuk szabadalmát sérti meg.