Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A Szilícium-völgy megemlékezett Steve Jobsról

MTI/Index
2011.10.17. 10:33

Kaliforniai idő szerint vasárnap este titokban gyűltek össze a Stanfordon a Szilícium-völgy felsővezetői, hogy megemlékezzenek az Apple egyik alapítójáról, a nemrég elhunyt Steve Jobsról. Az esemény pontos helyszíne és a vendéglista is titokban maradt. A rendezvény teljesen zártkörű volt, a média sem lehetett jelen.

Az október 5-én, 56 évesen elhunyt Jobs temetése 7-én szintén titokban és szűk körben zajlott, szerdán pedig az Apple cupertinói központjában tartanak majd az alkalmazottak egy megemlékezést. A nagy titkolózások ellenére Jobs nagyon sok tisztelője és rajongója kifejezhette érzéseit a cég boltjaiban elhelyezett kártyákkal vagy az Apple weboldalán megadott email címre küldött üzenettel. Sőt, Kaliforniában Jerry Brown kormányzó szombatot kinevezte Steve Jobs-napnak.

A stanfordi megemlékezés részleteit is sikerült titokban tartani, de a Reutersnak annyit sikerült megtudnia, hogy jelen volt Tim Cook, aki augusztusban vette át az Apple vezetését Jobstól, amikor a technológiai óriáscég megteremtője betegsége miatt lemondott posztjáról, Maria Shriver, Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó válófélben lévő felesége, és Bono, a U2 együttes frontembere. Megjelent Scott Forstall, az Apple szoftverfőnöke, Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Jon Miller, a News Corp digitális tartalmaiért felelős igazgatója és Lee Jae-yong az Apple egyik legnagyobb riválisa, a Samsung felsővezetésének egyik tagja.