Napi 250 millió üzenet a Twitteren

2011.10.18. 11:37
Nőtt a regisztrációk száma, a felhasználóknak már a fele aktív, egyre több tartalom keletkezik a 140 karakteres bejegyzéseket közvetítő Twitteren. Ez még vonzóbbá teszi a mikroblog-szolgáltatást.

Jó hatással volt a Twitter működésére, hogy a közösségi szolgáltatást beépítették az Apple iPhone operációs rendszerének legújabb változatába. Az iOS 5-nek köszönhetően háromszorosára nőtt a napi regisztrációk száma – mondta Dick Costolo, a Twitter vezérigazgatója.

Tavaly szeptemberben még naponta 90 millió bejegyzés született a közösségi hálózaton, most viszont már 250 millió. Tehát 4-5 naponta kell egymilliárd bejegyzést eltárolni a szervereken. Most több mint százmillióan twittereznek, és Costolo szerint akár a kétmilliárdot is elérheti a felhasználók száma.

Jjanuárban még csak minden harmadik felhasználó írt naponta legalább egy bejegyzést, most viszont az emberek fele naponta megosztja a gondolatait. Dick Costolo szerint a Twitteren most már elég sok friss tartalom keletkezik ahhoz, hogy az új felhasználók biztosan találjanak valamit, ami őket érdekli. Most már az a nagy kihívás, hogy különválasszák a zajt és az információkat.

Costolo azt is elmondta a San Franciscoban megtartott Web 2.0 Summit rendezvényen, hogy a vállalat most nagyjából nyolcmilliárd dollárt ér. A Twitter nemrég 800 millió dolláros tőkét szerzett befektetőktől, akik közt a Zynga és a Facebook egyik hírhedt résztulajdonosa, a DST Global is megtalálható.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM