Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Novembertől Magyarországon is kapható a Samsung Galaxy Note

2011.10.28. 16:01
A Samsung pénteken Magyarországon is bemutatta a Galaxy Note-ot, a világ legnagyobb Super Amoled kijelzővel rendelkező eszközét, mely méretei és teljesítménye alapján az okostelefonok és a táblagépek között helyezkedik el. Több új program is jár hozzá.

A Note 5,3 hüvelyk méretű, 1280 x 800 képpont felbontású kijelzővel rendelkezik, belsejében 1,4 gigahertzes, kétmagos processzor ketyeg. A telefon kompatibilis a HSPA+ és LTE hálózatokkal is. A nagy kijelző mellé jár egy különleges ceruza is. A gyártó közleménye szerint az úgynevezett S Pen jegyzetelés mellett akár rajzolásra, grafikai munkákra is használható, segítségével könnyebben szerkeszthetőek a képek és a videók is. Ezen kívül a Samsung csevegőprogramjából, a ChatON-ból kézírásos jegyzetek vagy rajzok is küldhetők vele.

Toll is jár a nagy kijelző mellé
Toll is jár a nagy kijelző mellé

A Samsung szerint az alkalmazások akár osztott képernyős üzemmódban is használhatók. A készülék több új szoftverrel érkezik. Az S Plannerrel napirendet tervezhetünk, az S Memo pedig egy multimédiás alkalmazás. A Juniper Junos Pulse szoftverrel pedig a vállalati hálózathoz lehet VPN segítségével kapcsolódni.

Az eszköz hivatalosan 2011. november 8-tól lesz kapható a Telenornál.