Szilvia
5 °C
16 °C

A Google titkos laborban tervezi a jövőt

2011.11.14. 20:03

Olyan misztikus a működése, mint a CIA-é. Két helyszínen is folyik a munka, az egyik, a vállalat Mountain View-beli központjában lévő iroda a logisztikai ügyeket viszi, a másik, ismeretlen helyszínen lévő létesítményben folynak a robotikai fejlesztések, írja a New York Times a Google San Franciscó-i öböl környékén működő titkos laborjáról, a Google X-ről.

A laborban, amelynek munkájában állítólag a két alapító, Sergey Brin és Larry Page is aktívan részt vett, a Microsofttól, a Nokiától, a Stanfordról és az M.I.T.-ről elcsábított, robotikában jártas szakemberek és elektromérnökök dolgoznak. Köztük van Sebastian Thrun mesterségesintelligencia-kutató, aki a sofőr nélküli autó feltalálójaként ismert, és Andrew Ng, aki Thrunhoz hasonlóan a Stanfordon tanít, és az agykutatásban elért eredményeket igyekszik kamatoztatni a robotikában.

A lap forrásai szerint legalább száz projekten folyik a munka a Google X-ben: ott készült a Google sofőr nélküli autója, amely jó ideje rója a kaliforniai utakat, és a labor kutatói állítólag foglalkoznak a gazdája helyett munkába járó robot gondolatával csakúgy, mint az androidos telefonnal távolról működtethető villanyégőkkel és kávéfőzőkkel is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?