A Paypal bemászott a Facebookra

2011.11.18. 13:09

A Paypal pénteken újra elindította Facebook alkalmazását, amellyel könnyedén küldhetünk pénz ismerőseinknek. A Techcrounch szerint néhányan félreértik a helyzetet: a két cég között egyáltalán nincs együttműködés.

A lap szerint a közösségi oldal azért nem épített még olyan saját alkalmazást, amivel a barátok pénzt küldhetnek egymásnak a Facebook virtuális pénzét a krediteket használva, mivel túlságosan nagy a kockázata a sikeres csalásoknak. Inkább arra összpontosítanak, hogy a felhasználók virtuális javakat vásároljanak, például a külső cégek által üzemeltetett facebookos játékokban (ezekből a cég automatikusan levon 30 százalékot).

Egy utalás mindössze pár kattintás
Egy utalás mindössze pár kattintás

Volt már

A Send Money első verzióját 2009 decemberében indították el.
Segítségével a virtuális barátok pénzt küldhettek egymásnak bankkártyájuk vagy egy Paypal fiók segítségével. Az előző verzióhoz képest őjdonság, hogy lehet küldeni olyan digitalis üdvözlőlapot, ami pénzt tartalmaz – ez kiváló ajándék lehet  például születésnapokra.

Az alkalmazás csak a barátok listájához kér hozzáférést, de még így is meg kell adnunk a címzett email címét a tranzakció lebonyolításához. A Send Money nem integrálódik a Facebook saját fizetési rendszerébe, sőt a Techcrounch szerint lehet, hogy nem is a Paypal fejlesztette le.

Forintot is lehet

Bár a felület egyelőre csak angolul beszél, az alkalmazással nagyon egyszerűen, pár kattintással lehet pénzt küldeni. A levélpapírminták és a szövegek formázási lehetősége talán kicsit túlzás az egyszerű pénzküldésnél, még ha a mindenféle köszöntőlapok esetében alapfeltétel is.

Ismerőseinknek számost valuta mellett forintban is küldhetünk pénzt. Ezt fél százaléktól két százalékik terjedő díjjal terhelik, bankkártyás fizetés esetién pedig 3,4 – 3,9 százalék plusz 30 cent költséggel kell számolni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM