Szilvia
5 °C
16 °C

Bizarr felfújható hangyászrobot készült

2011.11.28. 17:11

A lenti képen, illetve videón látható Ant-Roach egy felfújható, hatlábú robot, hosszú, kiálló ormánnyal. Alkotói azért nevezték el Ant-Roach-nak, – a hangyász és a csótány szavak keresztezéséből – mert a gép alkotóit e két állatra emlékeztette.

A szürreális teremtmény a Otherlab mérnökeinek alkotása. A céget részben a DARPA's Maximum Mobility and Manipulation (M3) program kedvéért alapították, amelynek célja, hogy demonstrálja a felfújható megoldások előnyeit. Az Ant-Roach is nagyrészt felfújható szövetből készült, a végtagok a központi házból kifújt sűritett levegővel működnek. A jármű mégis elég erős ahhoz, hogy  meg lehessen lovagolni.

Fotó: otherlab.com

Az Ant-Roach körülbelül négy és fél meter hosszú, és 31 kilogrammmot nyom. Egy embert is képes vinni, ha le van eresztve, de felpumpálva közel fél tonnát is elbír. Szerkezetét, kinézetét egy korábbi felfújható elefánt inspirálta. A gépet egy laptoppal lehet vezérelni, ami vezeték nélkül kapcsolódik a fedélzeti mikrokontrollerekhez, amelyek a hajtást működtetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?