Hermina
15 °C
27 °C

Szoftverakciót indított a Google

2011.12.07. 11:10

Exponenciálisan nőtt az Android Marketen eladott programok száma az elmúlt másfél évben. A Google 2010 júliusában jelentette be, hogy eladott egymilliárd mobilos szoftvert, most viszont már arról szólnak a hírek, hogy átlépték a tízmilliárdos határt.

graph only 3

A Google valószínűleg nem elégedett a növekedés jelenlegi ütemével, és olyan akciót indított, amivel elméletileg másfél hét alatt megduplázhatja a letöltött szoftverek számát. Mától kezdődően tíz napon át tíz kiváló programot vehetünk meg egységesen 0,1 dollárért, ami nagyjából 22 forint. Minden nap változik az akció összetétele, tehát összesen száz programot adnak olcsón, de mindegyik 10-es ajánlat csak egy napig él. Ha azt nézzük, hogy eddig 200 millió androidos mobilt adtak el, van némi esély a duplázásra.

A keddi listán az Asphalt 6 HDColor & Draw for KidsEndomondo Sports Tracker ProFieldrunners HDGreat Little War GameMinecraftPaper CameraSketchbook MobileSoundhound Infinity és a SwiftKey X szerepel. Ezek közül sok program 800-1000 forintba kerül, tehát elég sokat spórolhatunk, ha mindet letöltjük.

Fontos kiegészítés: többent azt tapasztalták, hogy a mobilon futó Android Marketen nem megy a kedvezményes vásárlás, de a számítógépes böngészőből igen. Be kell jelentkezni a számítógépen a market.android.com címen, ahonnan a kiválasztott telefonra elküldhető a megvásárolt app.

Ezek közül nagyon ajánlom a Sketchbook Mobile rajzprogramot, és a Swiftkey-t is letöltöttem, mert a táblagépes változata nekem bevált, de a mobilos verziót nem akartam több száz forintért megvenni. Persze ennyi pénzért mindet érdemes beszerezni, ami egy kicsit is jónak tűnik.

Teljesen világos, hogy ez miért éri meg nekünk, de mit akarhat a Google? A keresővállalat nem az ajándékozás örömével foglalkozik, sokkal inkább az lehet az akció hátterében, hogy aki eddig nem vett egyetlen fizetős szoftvert sem, most talán veszi a fáradságot, és regisztrálja a bankkártyáját a Google Wallet szolgáltatásban – erre ugyanis szükség van, hogy ki tudjuk fizetni a programokat.

A Google Wallet nemcsak az Android Marketen működik, ez van a keresőcég mobilpénztárca-szolgáltatása mögött is, amit idén indított el az Egyesült Államokban, és a későbbiekben más országokban is piacra léphet vele.