Republikánus politikusé az internet leggyűlöltebb videója

2011.12.09. 16:47

Rick Perry, Texas kormányzója (ezen a poszton George W. Bush utódja, és a legrégebben szolgáló amerikai kormányzó) fél perces politikai reklámfilmjével két nap alatt olyan szinten haragította magára az internetet, ahogyan még Rebecca Blacknek és Justin Biebernek sem sikerült.

A politikus 11 éve van a pozíciójában, Texasban korábban egyetlen kormányzó sem tudott ilyen sokáig hivatalban maradni. Perry idén augusztusban jelentette be, hogy elindul a republikánus párt elnökjelölti versenyében, és 2012-ben Barack Obama kihívója, majd utódja kíván lenni. A kampány részeként mutatták be december 6-án azt a reklámfilmet, amiben arról beszél, hogy elnökként véget vet Obama és a liberálisok vallás ellen hirdetett háborújának, illetve hogy valami nagyon el van rontva az országban, „ha a melegek nyíltan vállalhatják magukat a hadseregben, de a gyermekek nem ünnepelhetik meg a karácsonyt és nem imádkozhatnak az iskolában.”

A homofób kirohanás nagy vihart kavart az interneten, és a felhasználók kampányszerűen kezdték el a YouTube-on a reklámfilm mellett a nem tetszést kifejező dislike gombot nyomogatni. A videó jelenleg 414 ezer dislike-nál tart, és percenként nagyjából 100-150-nel növekszik (a pozitív vélemények száma 10 ezer alatt van). Ez pedig ilyen rövid idő alatt, és figyelembe véve, hogy a videót kevesebb mint 3 millióan látták, minden eddigi rekordot elsöpör a világ legnagyobb videómegosztóján.

A több mint 400 ezer tiltakozó jóval több, mint az eddig az internet legjobban utált videójának tartott Rebecca Black-szám, a Friday hasonló mutatója, és egyedül Justin Bieber slágere, a Baby múlja felül dislike-ok számában; az közel két év alatt egymillió pozitív, és kétmillió negatív visszajelzést kapott.  • Hírek
  • Támogatások