Lehel
17 °C
27 °C

Részegen vásárolnak a britek a neten

2011.12.14. 11:47

A britek közel fele (43 százalék) vásárolt már úgy az interneten, hogy előtte komolyabb mennyiségű alkoholt fogyasztott, különösen karácsony közeledtével történik ez meg – állítja a Kelkoo ár-összehasonlító oldal friss felmérése.

A kutatás megerősítette azt az ismert tényt, hogy Nagy-Britanniában az online vásárlás már a mindennapok része, napi elfoglaltság, és ha a fogyasztók kissé mélyebben néznek a pohár fenekére, akkor hajlamosak időtöltésül netes boltokat meglátogatni. Kapatos állapotban többet is költenek, mint józanul tennék. Az is megesik (9 százalék), hogy rendelés közben elalszanak, vagy olyan részegek, hogy nem képesek a képernyőre fókuszálni vagy a billentyűzetet kezelni (13 százalék). A megkérdezettek 14 százaléka ugyanakkor elismerte, hogy ha józan, soha nem vette volna meg az adott terméket – egy részük a kiszállítás után vissza is küldi az árut.

A részeg vásárláskor a legnépszerűbb árucikkek a ruhák, a cipők, a dvd-k, a könyvek, a videojátékok, technológiai cikkek és fehérneműk. A legtöbb piás rendelést éjjel 11 és hajnali 1 között adják le, egyötödüket hajnalban, reggel ötig. A legaktívabb ivás utáni vásárlók a skótok. A felmérés adatait kiterjesztve a Kelkoo azt állítja, idén a britek már 5,2 milliárd fontot költöttek el az internetes boltokban néhány pohár legurítása után.