Gusztáv
-4 °C
1 °C

Ne higgye el ezt a cikket!

2011.12.15. 16:49
A mobiloknak hála szinte bárhol és bármikor elérhető az internet, és százmilliók osztják meg gondolataikat a közösségi portálokon, de egy friss tanulmány szerint az emberek még mindig bizalmatlanok az interneten fellelhető adatokkal szemben.

Az internetezők háromnegyede szerint a web fontos információforrás, de a legtöbben nem hiszik el azt, amit az interneten látnak. A Dél-Kaliforniai Egyetem amerikai családokat kérdezett meg arról, hogy mi a véleményük a webes információkról, és a megkérdezettek csupán a 15 százaléka mondta azt, hogy az információk egy kis része megbízható.

Rossz hír a közösségi portálokon terjeszkedő cégeknek, hogy az emberek ezekben az oldalakban bíznak a legkevésbé. Ezt erősíti meg egy másik felmérés is, amit a Pew végzett el.

Ön hisz az internetnek?

  • 812
    Néha igen, néha nem.
  • 237
    Már a kérdés is hazugság.
  • 68
    Minden szavát elhiszem.

Az előbbitől független kutatás eredménye szerint a közösségi portálokon a felnőtt netezők alig 3 százaléka keres információt helyi éttermekről, bárokról és klubokról. Másfajta cégeknél még rosszabb az arány, csak minden századik netező keres adatokat a közösségi portálokon. 36 százalék webkeresőben, 29 százalék nyomtatott újságban, 16 százalék az adott területre specializálódott oldalakon keres információkat.

Az amerikaiak közül egészen sokan bíznak az online újságokban és a kormányzati portálokban, az utóbbi elfogadottsága 79 százalékos. Az USA-ban a kormány a magánszféra kérdésében is nagyobb támogatást élvez. A megkérdezettek fele tart attól, hogy a cégek megfigyelik az online tevékenységüket, míg csupán 38 százalék gondolta ugyanezt a kormányról.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft