Beismerte bűnét a Facebook-hekker

2011.12.16. 12:06

A 26 éves brit Glenn Mangham a bíróságon beismerte, hogy betört a Facebookra április és május között. Az akció mögött az amerikai hatóságok korábban ipari kémkedést sejtettek. A BBC szerint Managham évekkel ezelőtt segített biztonságosabbá tenni a Yahoo-t, és a bíróságon azt állította, a Facebooknál is ez volt a szándéka.

Sandip Patel ügyész szerint a programozó példátlan akciója aggodalmat keltett több amerikai hatóság, köztük az FBI embereiben is. Az egyetemista feltöltötte a Facebookra saját szoftvereit, és lementett „nagyon érzékeny, szellemi tulajdont képző információkat” saját a külső merevlemezére, hogy internet nélkül is dolgozhasson.

A Facebook szerint a támadónak nem sikerült hozzáférni a felhasználók személyes adataihoz. A közösségi oldal a szokásos rendszerellenörzéskor felfedezte a behatolást, annak ellenére, hogy  a támadó megpróbálta eltüntetni saját nyomait.

Manghan letartóztatásakor részletes vallomást tett arról, mit csinált a szervereken. Az ügyben várhatóan február 17-én hirdetnek ítéletet.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM