Hermina
15 °C
27 °C

Fél éven belül jön a Google táblagépe

2011.12.21. 09:52

Az olasz Corriere della Sera online változatának adott interjújában Eric Schmidt, a Google elnöke kijelentette, hogy a cég fél éven belül előáll egy saját táblagéppel. A kijelentést komoly szakmai visszhang fogadta, bár nem az jelentett elsősorban meglepetést, hogy az Androidra támaszkodó Google erre a piacra önálló szereplőként is belép, inkább egy jelző, amelyet Schmidt használt.

A Google-vezér azt mondta, tabletjük a legmagasabb minőséget fogja képviselni. A tervezett géppel kapcsolatban így megindulhat a találgatás, hogy vajon milyen koncepcióban képes a cég a tabletek legjobbjaival, például az Apple iPadjével versenybe szállni, ki lesz az a gyártó, aki olyan hardvert tud kínálni, hogy a Google komoly szereplőnek számíthasson ezzel a számítógéppel.

Az bizonyos, hogy a Google a nagy versenytársnak itt az Apple-t tartja, Schmidt nyíltan beszélt erről: „A mobilkommunikációban, az okostelefonok piacán önök brutális versenyt fognak tapasztalni az Apple és a Google között. Ilyen a kapitalizmus.”

Az elnök megjegyzését a cég hivatalosan még nem erősítette meg, de a szakmai lapokban megjelent tippek szerint a legvalószínűbb közreműködő partner a Samsung lehet, csak az a kérdés, hogy vajon egy saját Google-tablet gyártásába fognak, vagy a Samsung a Nexushoz hasonló, arra építő androidos táblagépet hoz forgalomba, a Google pedig ehhez a márkanevet szolgáltatja.