Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Jövőre jöhet az Apple-tévé

2011.12.29. 10:39

Az Apple szokásos marketingjének köszönhetően már jó ideje terjed a szóbeszéd azokról a tévékészülékekről, melyeket a cég állítólag jövő év második felében dob piacra. A DigiTimesúgy értesült, hogy az „iTV” előkészítése jól halad, az Apple már három nagy gyártóval is tárgyalt. Nagy valószínűséggel a Samsung, a Sharp és a tajvani TMSC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) készítik majd az okostévékbe a csipeket, illetve a képernyőket. Az összeszerelési megbízatás elnyerésére a legnagyobb esélyes a Foxconn.

Technikailag kész

Hogy az „iTV” pontosan mit is jelent, azt valójában még senki sem tudja, eddig csak találgatások láttak napvilágot , de valószínűleg a Google TV koncepciójához hasonló eszközről lehet szó, az Apple gyakorlatához és üzletpolitikájához szabva.

A piaci igények figyelembevételével az a legvalószínűbb, hogy a vásárló egy netképes televíziót kap majd, amelynek szolgáltatásai egyrészt az Apple-től, másrészt a szolgáltató ajánlataitól függenek majd. Habár sok szakember szerint ez lesz a közeljövő nagy áttörése, a modell egyelőre még gyerekcipőben sem jár, például a Google TV sem hozta meg a várt sikert. Ennek legfőbb oka, hogy az internetes tévé nem egyszerűen technológiai kérdés, hanem üzleti, ugyanis egy internetes tévé alapjaiban forgatná fel a hagyományos kábeltelevíziós piacot.