Károly, Karola
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

A fejlesztők nem szeretik annyira az Androidot

Mobilarena
2011.04.06. 11:14

William Powers, a Baird piaci elemzője szerint a fejlesztőket egyre jobban zavarja az Android platform széttagoltsága, hiszen a számos eltérő hardver és szoftver támogatása egyre nehezebb feladatnak tűnik.

A Google állítása szerint a piacon lévő Android alapú készülékek 77 százaléka 2.1 Éclair és 2.2 Froyo verziót használ, ám a hardveres felszereltség még így is túlságosan nagy szórást jelenthet.

A Baird felmérése szerint a fejlesztők 24 százaléka szerint komoly probléma, 33 százaléka szerint jelentős gondokat okoz, 30 százaléka szerint pedig zavaró az operációs rendszer széttagoltsága, vagyis a megkérdezettek mindössze 14 százaléka elégedett a jelenlegi helyzettel.

Ennek fényében természetesen érthetőek a Google széttagolódás ellen irányuló lépései, melyet többek között a Honeycomb rendszer kódjának visszatartásával és a készülékek fejlesztésébe való nagyobb beleszólásával is igyekszik elérni.

Az Android platform széttagoltsága tehát igen súlyos gond, még akkor is, ha a Google a nyilvánosság felé egészen mást kommunikál.