Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Beperelné az Apple a Steve Jobs-akciófigura gyártóit

2012.01.06. 16:01
Egy kínai gyártó 12 hüvelyk magas akciófigurája annyira hasonlít a tavaly elhunyt Steve Jobsra, hogy az Apple a cég beperelését fontolgatja.

Levi's 501-es farmernadrág, fekete garbó, ritkuló haj és indokolatlanul barázdált arc. A kínai Inicons igyekezett a legapróbb részletekig lemodellezni Steve Jobsot, az Apple tavaly elhunyt vezérigazgatóját. A gyártó hivatalos honlapját böngészve megtekinthetjük a 100 dollárért árult figurához mellékelt kiegészítőket is. Többek között cserélhető kézfejeket, két pár kerek szemüveget, kiharapott almát, a New Balance sportcipőt és bárszéket kapunk a pénzünkért, nem beszélve az Apple-konferenciákról elhíresült „One More Thing” háttérről.

Az új Steve Jobs akciófigura
Az új Steve Jobs akciófigura

Nem tudni, hányan gondolják úgy, hogy Jobs játékbabaként való megformálása kegyeletsértésnek számít, de az Apple biztosan közéjük tartozik. A vállalat ügyvédjei levélben szólították fel az Inicon képviselőit, hogy hagyjanak fel a gyártással. Szerintük „bármilyen játék, ami a vállalat logójára, a hozzá kapcsolódó személyek nevére, megjelenésére vagy hasonlóságára utal", megvalósítja a jogsértés fogalmát, és fel fognak lépni ellene. Kaliforniában a személyiségi jogokhoz fűződő törvény kimondja, hogy bárki nevének, külsejének, hangjának vagy kézjegyének felhasználása előzetes beleegyezés nélkül nem valósítható meg az illető halálát követő hetvenedik évig.

Az Apple nem először indít támadást egy Jobs-babákat gyártó cég ellen. 2010 novemberében az M.I.C. Gadget nevű céget szólították fel, hogy szüntessék be a nyolcvan dollárért árult, Iphone-t szorongató, vízfejűnek és nyúzottnak tűnő figura forgalmazását.  • Vennék
  • Hírek