Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Kiszivárgott a Norton Antivírus forráskódja

2012.01.09. 14:10

A Symantec biztonsági szoftverekkel foglalkozó cég megerősítette, hogy egy indiai hekkercsoport hozzáfért a népszerű Norton Antivirus szoftver forráskódjához. A cég szerint a kód egy régebbi verzióból való, ezért nem használható rosszindulatú támadásokra.

Tegnap a The Lords of Dharmaraja nevű csoport feltöltött egy dokumentumot a Pastebinre, azóta azonban törölték a vírusirtó szoftver forráskódjához kapcsolódó bejegyzést. A Norton Antivirus több millió felhasználójával a világ egyik legnépszerűbb antivírus szoftvercsomagja.

A Symantec eredetileg azt nyilatkozta, hogy a dokumentum 1999-es, nyilvánosan is hozzáférhető információkat tartalmaz, az Infosec Island azonban kiderítette, hogy valójában a program 2006-os forráskódjáról van szó.

A Symantec szerint a forráskódot nem a saját hálózatáról, hanem egy külső cégtől lopták el. A hekkerek megerősítették, hogy a fájlokat egy indiai katonai számítógépekről szerezték. Az Imperva adatbiztonsági cég szerint a kód kiszivárogtatásából a konkurens cégek profitálhatnak a legtöbbet. Ezen kívül, a kód elemzésével biztonsági résekre bukkanhatnak a hekkerek és vírusírók, akik magát az antivírus programot vehetik célba.  • Vennék
  • Hírek