Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Hétmilliárdot kereshet a Paypal a mobilfizetéssel

2012.01.13. 13:41

Sosem látott méreteket öltött a mobilfizetés népszerűsége. John Donahoe, az Ebay ügyvezetője a CES-en azt nyilatkozta, hogy a Paypal 2012-ben hétmilliárd dollárnyi, mobileszközökről kezdeményezett pénzmozgásra számít. A vállalat ezzel módosította korábbi, négymilliárdos jóslatát, ami reális becslésnek tűnik. A cég a tavalyi forgalmat másfél milliárd dollárra becsülte, ehhez képest négymilliárdos bevétellel zárták az évet. Hogy dinamikusan fejlődő piacról beszélhetünk, azt az is mutatja, hogy 2009-ben ez az összeg csak 141 millió dollár volt, de két éve már 750 millióra nőtt.

A vállalat vezetője szerint a növekedés a telefonokra optimalizált fizetési megoldásoknak köszönhető. A fogyasztók ugyanis tömegesen kedvelték meg és kezdték használni a mobilos tranzakciót. Jelenleg több mint 17 millió Paypal-felhasználó használja a mobilját online átutalásokra – 2011-ben ez a szám még csak nyolcmillió volt. A telefonok mellett más mobileszközök, például a táblagépek is jelentős tényezővé nőttek az online fizetések terén. Az IBM felmérése szerint az amerikai táblagép-tulajdonosok 75 százaléka használta vásárlásra a készüléket a karácsonyi szezonban.

A Paypal szerint a kiskereskedők száma is jelentősen emelkedett a mobil kereskedelemben. Olyan vállalatok is bevezették a mobilfizetést, mint a Starbucks, a Pizza Express, a Yorder és a Fandango. Ezekben a boltokban a mobil segítségével a fogyasztók a vonalkódok beszkennelése után fizethetnek, így nem szükséges sorban állniuk a kasszánál.

A híradások szerint a Paypal hatalmas lendületben van. A mobilfizetést népszerűsítő kampányuk az Egyesült Államokban már meghozta az eredményét: egyre több üzlet és vállalkozó csatlakozik a rendszerhez, így a piacbővülés néhány évig még biztosan folytatódhat.